Ιεράπετρα Κρήτης

  Η περιοχή της Ιεράπετρας κατοικείται για περισσότερα από τρεις χιλιάδες χρόνια, και η αρχαία πόλη της Ιεράπυτνας, πόλη των θεάτρων και των αγαλμάτων, έφτασε στην ακμή της το 2ο π.Χ αιώνα όπου σύμφωνα με καταγραφές ο πληθυσμός της έφτανε τους 100.000 κατοίκους καθιστώντας την πανίσχυρη στην Κρήτη.




ΤΑVERNA PLORI 

TEL. 2842307282  - 6946158670

Στη μαγευτική ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ  και πιο συγκεκριμένα στην παραλία Αγίου Ανδρέα ,θα βρείτε την οικογενειακή ψαροταβέρνα ΠΛΩΡΗ η οποία υποδέχεται καθημερινά ντόπιους και τουρίστες από όλο τον κόσμο, προσφέροντάς τους μοναδικές και ποιοτικές γεύσεις, μέσα σε ένα όμορφο και φιλικό περιβάλλον.


Το μαγείρεμα στον ξυλόφουρνο κάνει το φαγητό ακόμα πιο νόστιμο, ενώ μετατρέπει το Κυριακάτικο γεύμα σε μια ξεχωριστή εμπειρία.





Χτισμένη σε μια στρατηγική γωνιά της Ευρώπης, ευνοημένη από τη φύση αναπτύσσεται συνεχώς από τα πρώτα χρόνια του αρχαίου Κρητικού πολιτισμού. Η Ιεράπετρα είναι χτισμένη σε μια από τις μεγαλύτερες σε έκταση παραλίες της Κρήτης, απέναντι από την Αφρικανική ακτή και είναι η νοτιότερη πόλη της Ευρώπης. Ήταν ανέκαθεν ένα σημαντικό κέντρο γεμάτο δράση και ενδιαφέροντα.

ΤΑVERNA PLORI 

TEL. 2842307282  - 6946158670

Έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον νομό Λασιθίου, και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης. Η θερμοκρασία σπάνια πέφτει κάτω από τους 13 Κελσίου όλο το χρόνο και έχει τις περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας, καθώς και τις λιγότερες ώρες βροχόπτωσης στην Ελλάδα. Η Ιεράπετρα φημίζεται από την ατέλειωτη σειρά παραλιών με βαθυγάλανα νερά, στις οποίες απονέμονται κάθε χρόνο οι διεθνείς Γαλάζιες Σημαίες.


Γαιδουρονήσι (Χρυσή)

Η Χρυσή, είναι ένα από τα 81 ακατοίκητα νησιά της Κρήτης και είναι πιο γνωστό με την ονομασία Γαιδουρονήσι. Βρίσκεται στο Λιβυκό πέλαγος, 8 ναυτικό μίλια νότια της Ιεράπετρας.


Το καλοκαίρι, κατακλίζεται από ημερήσιους επισκέπτες που απολαμβάνουν τις ξανθές παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά του.

Εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του νησιού είναι το δάσος των κέδρων που φτάνουν την ηλικία των 200 ετών.

Στην Χρυσή έχουν βρεθεί απολιθώματα πάνω σε ηφαιστειακά πετρώματα που χρονολογούνται από 350.000 έως 70.000 χρόνια όταν το νησί ήταν ακόμα βυθισμένο στο νερό.

ΤΑVERNA PLORI 

TEL. 2842307282  - 6946158670


Ο φημισμένος "KAΛΕΣ", στην άκρη του αρχαίου λιμανιού στην παλιά πόλη , χτίσθηκε κατά την παράδοση από τον Γενοβέζο πειρατή Πεσκαντόρε το 1212 και από τότε έχει συνδεθεί με την ιστορία της Ιεράπετρας. Σήμερα κοσμεί το λιμάνι και είναι ανοιχτό στους επισκέπτες.



Tο Οθωμανικό σχολείο χτίσθηκε το 1899 μετά την απελευθέρωση από τον Τουρκικό ζυγό. Σήμερα έχει αναπαλαιωθεί και χρησιμοποιείται σαν αρχαιολογική συλλογή. Εκεί εκτίθενται διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα από την γύρο περιοχή από διαφορετικές χρονικές περιόδους. Από τα σπουδαιότερα είναι η φημισμένη σαρκοφάγος της Επισκοπής, με τις δώδεκα ζωγραφισμένες παραστάσεις, Ελληνορωμαϊκά αγάλματα από τα Βιγλιά και το καλοδιατηρημένο άγαλμα της θεάς Περσεφόνης


Ο Ιερός Μητροπολιτικός ναός του Αγίου Γεωργίου, Πολιούχου της Ιεραπέτρας, είναι τρίκλιτος, με ημισφαιρικό τρούλο επάνω σε υψηλό τύμπανο. Μορφολογικά, ακολουθεί τους ρυθμούς των ορθοδόξων ναών της Τουρκοκρατίας και χαρακτηρίζεται από κατασκευαστικά κυρίως στοιχεία της Οθωμανικής αρχιτεκτονικής. Κτίστηκε το 1856, σύμφωνα με την επιγραφή που σώζεται στο υπέρθυρο της νότιας πλευράς του ναού.

ΤΑVERNA PLORI 

TEL. 2842307282  - 6946158670

Η Επίσκεψη του Ναπολέοντα

Ήταν Ιούνιος του 1798 όταν ο στόλος του Γάλλου στρατηλάτη Βοναπάρτη Ναπολέοντα κατά την πορεία του προς την Αίγυπτο αγκυροβόλησε στην Ιεράπετρα. Εκεί φιλοξενήθηκε από μια οικογένεια στην παλιά πόλη. Το παλιό Κρητικό σπίτι διατηρεί ακόμα την ανάμνηση της ιστορικής επίσκεψης.






Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ

PLORI SPORT TV-RADIO LIVE

IERAPETRA ΤΑVERNA PLORI - MENOU FOTO